Detalii despre atacul armat asupra angajatului Procuraturii Anticorupţie

Serviciul de presă al Procuraturii Generale a confirmat atacul armat asupra unei procuroar din cadrul Procuraturii Anticorupţie, despre care a scris astăzi presa, informează portalul moldova.org.

images (23) În acelaşi timp, Secţia de Executare a Urmăririi Penale pe Cauze Excepționale a Procuraturii Generale examinează o sesizare în acest sens depusă de un angajat al Procuraturii.

Investigaţia se produce cu participarea ofiţerilor Inspectoratului General de Poliţie, fapt confirmat de şeful instituiei citate, Ion Bodrug.

Precizăm că sursele la care făceau astăzi trimitere instituţiile media susţineau că procuroarea în cauză are în gestiune mai multe dosare şi că la mijloc este o acţiune de intimidare a acesteia. Se presupune că cel mai important dintre cazuri vizează celebrul dosar Elat, dar şi investigarea mai multor scheme frauduloase din sistemul bancar.

Reamintim, în context, că omul de afaceri Leonid Volneanschi, preşedintele holdingului Elat, este cercetat într-un dosar penal, deschis pentru escrocherie.

Cunoscut ca principal proprietar al grupului de firme „Elat“, preşedinte al unei fundaţii culturale cu acelaşi nume şi preşedinte de onoare al Federaţiei Moldoveneşti de Haltere, Leonid Volneanschi, a figurat în câteva scandaluri de priviatizare a unor obiective ale statului.

Menționăm că Volneanschi a fost în anul 2009 unul din principalii sponsori a campaniei electorale a Partidului Comuniştilor.

Share
574 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *