Despăgubiri de pînă la 600 euro în cazul anulării curselor

Până la 600 de euro ar putea ajunge despăgubirile acordate pasagerilor în cazul anulării cursei de avion. Parlamentul European a aprobat noi reguli pentru companiile aeriene.

загруженное (11)Potrivit postului național de televiziune,  dacă zborul este anulat, pasagerii au dreptul la despăgubiri cuprinse între 250 şi 600 de euro. Parlamentul şi Comisia Europeană nu au căzut, însă, de acord asupra despăgubirilor care ar putea fi acordate în cazul întârzierii avionului.

Parlamentarii afirmă că despăgubirile ar trebui făcute după trei ore de aşteptare în aeroport. Comisia Europeană spune însă că interesul pasagerului este să ajungă la destinaţie, aşa că despăgubirile ar trebui să fie acordate după cinci ore, timp suficient pentru ca operatorii de zbor să îşi repare avionul sau să rezolve problema care a provocat întârzierea.

În acelaşi timp, companiile aeriene vor fi obligate să explice, în cel mult o jumătate de oră, de ce avionul nu a decolat la timp. Dacă întârzierea durează mai mult de două ore, companiile aeriene vor fi obligate să le aducă pasagerilor mâncare şi apă în sala de aşteptare. În plus, vor fi obligate să rezolve orice contestaţie în cel mult două luni de la depunerea ei.

Share
429 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *