Deputații ruși vor fi aleși prin sistemul electoral mixt

Duma de Stat a Federaţiei Ruse a adoptat în lectura a doua un proiect de lege privind introducerea sistemului electoral mixt, astfel că jumătate dintre deputaţii Dumei vor fi aleşi pe liste de partid, iar altă jumătate pe circumscripţii uninominale, citează Hotnews.md, cu referire la ITAR-TASS.

Фракция_ЕР_В_Зале_Пленарных_Заседаний_ГДPotrivit sistemului mixt, 225 de deputaţi vor fi aleşi pe liste de partid iar alţi 225 direct de către popor, transmite ITAR-TASS. Proeictul a fost propus de preşedintele rus Vladimir Putin. Partidele care la alegerile precedente au obţinut mai puţin de 3% vor trebui să prezinte cel puţin 200 de mii de semnături în favoarea lor.

Candidaţii independeţi şi cei din partea partidelor noi vor trebui să prezinte semnături în favoarea lor a cel puţin 3% din alegătorii din circumscripţia respectivă sau cel puţin 3.000 de semnături în cazul în care sunt mai puţin de 100.000 de alegători.

În prima lectură proiectul privind sistemul electoral mixt a fost votat la 16 aprilie 2013. Candidaţii vor putea să-şi propună singuri candidaturile sau vor candida în listele electorale.

Share
550 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *