Deputații moldoveni participă la delegarea noul președinte al APCE

O delegaţie a Parlamentului Republicii Moldova participă, în perioada 27 – 31 ianuarie, la sesiunea de iarnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE). Reuniunea se desfăşoară la Strasbourg, transmite trm.md.

big-deputati-moldoveni-participa-la-o-noua-sesiune-a-apceDelegația este condusă de vicepreşedinta Parlamentului Liliana Palihovici. Din componenţa delegaţiei fac parte deputaţii Ana Guțu, Stela Jantuan, Valeriu Ghilețchi, Anatolie Arhire și Grigore Petrenco.

În prima zi a sesiunii, parlamentarii vor alege noul președinte al APCE și vicepreședinții. Totodată, va fi discutată, în procedură de urgență, situația din Ucraina și funcționarea instituțiilor democratice în această țară.

Pe ordinea de zi a sesiunii mai figurează dezbateri la subiecte referitoare la prevenirea rasismului și a intoleranței în Europa, schimbările climatice, „cazul Magnitsky”, influența Internetului și a noilor tehnologii informaționale asupra democrației, diversificarea surselor energetice, integrarea migranților în țările europene, organizarea asistenței pentru refugiații sirieni.

 

 

Share
520 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *