Deputații ar putea fi lipsiți de imunitate parlamentară

Guvernul a avizat astăzi proiectul de lege de modificare a Constituţiei Republicii Moldova privind limitarea imunităţii parlamentare.

GetFile (3)

Iniţiativa a fost semnată de 50 de deputaţi. Potrivit avizului Guvernului, soluţia propusă este orientată spre excluderea protecţiei exagerate a deputaţilor, astfel încît ancheta penală împotriva acestora să poată fi efectuată fără încuviinţarea prealabilă a Parlamentului.

Oleg Efrim, ministru al Justiţiei a menţionat că prin această iniţiativă se propune reglementarea doar a imunităţii funcţionale a deputaţilor. “Asta înseamnă că aleşii poporului nu vor putea fi traşi la răspundere pentru opiniile şi voturile lor exprimate în cadrul activităţii de deputat. În rest, aceştia nu vor beneficia de niciun fel de imunitate”, a spus Efrim.

Proiectul urmează a fi transmis spre examinare Parlamentului. Potrivit Constituţiei, dacă de la prezentarea iniţiativei de modificare a Constituţiei Parlamentul nu a adoptat timp de un an legea respectivă, propunerea se consideră nulă.

Moldpres

 

Share
590 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *