Democrații despre Formuzal

formuzalPartidul Democrat a reacţionat dur la acuzaţiile lansate miercuri de başcanul Găgăuziei Mihail Formuzal pe care îl acuză că a intrat în campania electorală alături de comunişti, după ce a înţeles că a pierdut sprijnul locuitorilor din regiune din cauza prestaţiei sale slabe.

„Constatăm ca domnul Mihail Formuzal a intrat prematur în campanie electorala, împreună cu noii săi aliați politici din PCRM. Probabil, speriat de sprijinul tot mai mic pe care îl are din partea populației, a ales o cale lipsita de bărbăție politica pentru a-si justifica eşecurile”, se menţionează într-un comunicat difuzat de PDM.

În opinia Partidului Democrat pretenţiile pe care le-a adus Formuzal îl descalifică în calitatea sa de om politic și îl arată opiniei publice ca fiind un om obsedat de funcție şi disperat să nu-şi piardă privilegiile.

PDM, care îşi exprimă speranţa că declaraţiile „fanteziste” ale lui Formuzal sunt doar o „răbufnire emoțională” și nu reprezintă executarea unor comenzi primite din exterior, îi recomandă acestuia să se ocupe de adevăratele probleme cu care se confruntă populaţia din autonomia găgăuză.

„Îi recomandăm domnului Formuzal să depășească panica în care se afla și sa revină la realitate, la problemele reale ale oamenilor care trăiesc în Găgăuzia, să accepte cu resemnare faptul că astăzi populația îl sancționează pentru nerealizările din mandatul său și să nu-şi mai ascundă ineficienţa în spatele unor atacuri la adresa unor partide politice”, se mai menţionează în comunicat.

Miercuri, într-o conferinţă de presă, Formuzal a acuzat PDM că ar destabiliza situaţia din Găgăuzia şi i-a cerut liderului formaţiunii Marian Lupu să demisioneze din această funcţie.

Formuzal a organizat o conferinţa de presă, după ce marţi Comitetul Extraordinar al Cetățenilor Găgăuziei a prezentat mai multe dovezi care atestă încălcări comise de acesta pe durata mandatului şi a cerut demisia imediată a acestuia. “Nu mai putem suporta în continuare acțiunile arbitrare din partea bașcanului, care se autoconsideră în Găgăuzia drept adevărul în ultima instanță și acționează după bunul său plac. Noi cerem demisia sa și o vom obține neapărat”, a declarat unul din liderii acestei organizaţii, Vasili Neicovcen.

Share
745 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *