Democrații deja se pregătesc de alegeri anticipate

PDM2Acum două săptămâni organizațiile teritoriale ale Partidului Democrat, condus de actualul speaker al Parlamentului de la Chișinău, au fost informate de către secretariatul partidului că trebuie să demareze pregătirile pentru alegerile parlamentare anticipate.

Deși inițial părea o ”alarmă” falsă, evenimentele de azi din legislativ demonstrează că PDM-ul  a luat în calcul nu numai demisia premierului Vlad Filat, dar și eventual dizolvare a parlamentului și declanșarea unor alegeri parlamentare anticipate.

Pe de altă parte, potrivit union.md, Vlad Filat ar pregăti un scenariu pentru a da peste cap planurile democraților. Potrivit unor surse ale acestui site, în timpul întrevederii de astăzi cu președintele republicii, Filat s-ar fi înțeles cu Timofti ca în cazul în care va fi demis din funcție, șeful statului să înainteze din nou candidatura lui Vlad Filat la funcția de premier.

În cazul în care candidatura lui Filat nu va fi acceptată de două ori de Parlament, Legislativul va fi dizolvat, iar responsabilitatea de provocare a anticipatelor, va cădea pe umerii PD, notează union.md.

Share
6.126 Vizualizari

2 comments on “Democrații deja se pregătesc de alegeri anticipate

  1. Sasa says:

    Orice partid incepe campania electorala a doua zi dupa terminarea alegerilor. E un lucru normal ca partidele sa lucreze cu oamenii tot timpul, nu numai atunci cind au nevoie de ei. Tat normal patani, daca Filea o sa doreasca, atunci o sa shie alegeri. Totul depinde de el, nu de democrati ori liberali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *