Declarațiea lui Vladimir Putin despre protestele din Ucraina

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a criticat aspru manifestaţiile din Ucraina, unde opoziţia protestează la adresa deciziei puterii de la Kiev de a nu semna Acordul de asociere cu UE şi de a se apropia de Rusia. “Evenimentele din Ucraina seamănă mai degrabă cu un pogrom decât cu o revoluţie”, a declarat Putin luni, cu ocazia unei vizite în Armenia, potrivit AFP. “Acestea n-au prea mare legătură cu relaţiile Ucrainei cu Uniunea Europeană”, a adăugat preşedintele, scrie jurnalul.ro.vvlavadlalda_11168700

El a afirmat că aceste manifestaţii au fost orchestrate de “actori din afară” şi sunt menite a destabiliza conducerea legitimă a ţării, potrivit Reuters.

Presa, victimă la Kiev
Zeci de jurnalişti care relatau despre protestele din Ucraina au fost răniţi după ce poliţia a recurs la forţă pentru a dispersa acţiunile de protest desfăşurate în weekend în această ţară, potrivit unei organizaţii ce militează pentru drepturile presei, citată de agenţia RIA Novosti.

Sute de persoane au mărşăluit prin centrul Kievului duminică, în cel mai important episod de nemulţumire publică de la refuzul preşedintelui Viktor Ianukovici de a semna Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană cu ocazia summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius. Protestele, care au fost în mare parte paşnice, s-au inflamat sâmbătă dimineaţă, când poliţia a decis să evacueze în mod violent Piaţa Independenţei.

Oficiali de la Kiev au anunţat duminică faptul că peste 300 de persoane au fost rănite şi 162 de protestatari şi agenţi de poliţie au avut nevoie de spitalizare.

Preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, îşi menţine pe agendă vizita în China, unde va pleca în cursul zilei de marţi, în ciuda manifestaţiilor de la Kiev la care i se cere demisia, transmite agenţia EFE, preluată de agerpres.ro.

Realitatea.net

 

Share
659 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *