Declarație a Biroului AP Euronest la inițiativa lui Igor Corman

Igor_CORMANBiroul Adunării Parlamentare Euronest va adresa un mesaj consolidat, din partea Biroului AP Euronest, către şefii de state şi de guverne cu ocazia Summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius (noiembrie 2013).

Decizia a fost adoptată în cadrul reuniunii Biroului care s-a desfăşurat zilele acestea la Strasbourg, la propunerea Preşedintelui Comisiei Politică Externă şi Integrare Europeană a Parlamentului Republicii Moldova, deputatul democrat Igor Corman, care este şi vicepreşedinte al AP Euronesct.

În cadrul reuniunii Biroului Adunării Parlamentare Euronest au fost abordate subiecte ce ţin de pregătirea celei de-a treia sesiuni ordinare a AP Euronest, care va avea loc, la Bruxelles, în perioada 28-29 mai 2013 şi au fost examinate rapoartele şi moţiunile de rezoluţii ale Comisiilor permanente ale AP Euronest, potrivfit unui comunicat remis de parlament.

În cadrul lucrărilor, Parlamentul European a aprobat oferirea burselor Euronest pentru aproximativ 150 de tineri din statele-membre ale UE, precum şi statele-participante la Parteneriatul Estic cu scopul reunirii lor la Strasbourg, la începutul toamnei 2013, în vederea “simulării” activităţii AP Euronest, pentru schimb de opinii, de experienţă etc. De asemenea, Parlamentul European a aprobat organizarea unui seminar pentru tinerii lideri (din domeniul politic, sectorul asociativ, mediul de afaceri etc.) din cadrul Parteneriatului Estic, pentru schimb de opinii şi experienţă, în toamna anului 2013.

La reuniunea de la Strasbourg participă şefii delegaţiilor Parlamentelor naţionale ale ţărilor Parteneriatului Estic, precum şi biroul delegației Parlamentului European la AP Euronest. Adunarea Parlamentară Euronest reprezintă dimensiunea parlamentară a Parteneriatului Estic şi este formată din 110 de membri: 60 de membri din partea Parlamentului European şi cîte 10 membri din partea partenerilor estici (Republica Moldova, Ucraina, Georgia, Armenia, Azerbaidjan).

Share
2.602 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *