De unde iau bani tinerii moldoveni ?

Cînd au nevoie de bani, tinerii moldoveni apelează la părinți, rude, prieteni sau chiar la bănci, arată datele unui studiu realizat de către Biroul Naţional de Statistică. Potrivit sursei, fiecare al doilea tânăr din Moldova recurge la împrumuturi.

-images-gellis-Image-FO_133_Eurobarometer+on+youth+mobilityRezultatele sondajului arată că 80% dintre tineri sunt angajați, iar 18% – lucrători pe cont propriu şi 1,9% sunt lucrători familiali neremuneraţi. Majoritatea tinerilor salariaţi au fost angajaţi în baza unui contract individual de muncă, mai arată datele studiului.

După cum prevede codul muncii, aceștia  beneficiază de zile de odihnă, concediu medical și concediu anual plătit.

Tinerii ridică lunar un salariu mediu de  aproximativ 2300 lei pe lună, care este remunerat pentru munca zilnică de 7 ore. Aceleași date indică că aproximativ 50 la sută din bărbați consideră că locul actual de muncă oferă mai multe posibilităţi de avansare şi realizare în serviciu pentru bărbaţi decât pentru femei, în timp ce femeie  au o părere viceversă.

Potrivit unui sondaj realizat de o asociație de marketing, după absolvire, 70 la sută dintre studenți vor sa muncească în Chișinău, 23% ar alege sa plece peste hotare, iar restul vor sa revină în localitățile lor.

Share
588 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *