De Crăciun, polițiștii din zece raioane au primit mașini noi

 Ministerul de Interne a donat Inspectoratului General de Poliție zece autovehicule noi, echipate cu tehnică de ultimă generație. Acestea au fost repartizate în raioanele cu localități situate la distanțe mari. Pentru asta MAI-ul a cheltuit 65 de mii de euro.

images (6)

Polițiștii speră că noile autovehicule îi vor ajuta să reacționeze cât mai prompt în situațiile de urgență.

Ministerul de Interne a decis să acorde cele 10 autovehicule raioanelor cu localități situate la de la cinci la 12 kilometri de la postul de poliție – Rezina, Fălești, Râșcani sau Cahul. O mașină costă șase mii cinci sute de euro și este dotată cu echipament modern.

Dorin Recean, Ministru De Interne: «Pana la ziua de astazi, dlor erau nevoiti sa se urce la unitati de transport de ocazia sau sa mearga pe jos si in felul acesta capacitatea de interventie era foarte scazuta. Obiectivul Politiei RM este sa aiba tipul de interventie de 15 minute oriunde s-ar intampla vreo infractiune sau crima».

Dja in noul an, politistii vor primi salarii mai mari. Anul viitor va fi declarat anul sectoristului. În Republica Moldova sunt 178 de sectoare de poliție.

TV7

Share
585 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *