De ce nu vorbesc moldovenii “la fix”

Serviciile de telefonie fixă sunt într-o scădere continuă a vînzărilor, pe fondul unei creşteri nesemnificative a numărului de abonaţi, anunță Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei.

vorbeste-cat-poti-scad-preturile-la-convorbirile-din-romtelecom-in-cosmote-72124Vînzările pe acest segment de piaţă au scăzut pînă la 1 miliard 113,5 milioane de lei. Numărul de abonaţi a serviciilor de telefonie fixă a crescut cu 1,3 la sută, pînă la 1 milion 221,5 mii de persoane.

În 2013, cei 24 de furnizori alternativi au conectat la reţelele sale peste 23,7 mii de clienţi noi.  Baza de abonaţi a companiei Moldtelecom s-a micşorat cu mai bine de 8 mii. Cei mai mulţi dintre abonaţi, cu puţin peste 1 milion, sunt persoane fizice.

În anul 2013, un utilizator de telefonie fixă a vorbit, în medie, lunar 301 de minute sau peste cinci ore, în scădere cu 14 la sută faţă de anul 2012.

Potrivit datelor statistice, veniturile Moldtelecom provenite din vânzarea serviciilor de telefonie fixă s-au micşorat cu aproximativ 57 de milioane lei faţă de anul precedent, pînă la 1 miliard 60,3 milioane lei.

Share
713 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *