Datele unui studiu arată că femeile mănîncă mai mult cînd sunt fericite

Un studiu britanic releva faptul ca principalul vinovat în procesul de îngrășare ar putea fi nou iubit, scrie divahair.ro.

116148314Potrivit cercetătorilor, femeile au tendinda sa manance mai mult atunci cand sunt fericite si, prin urmare, se ingrasa in medie cu sapte kilograme in primul an de relatie. Doar 16% dintre femeile chestionate spun ca au pierdut in greutate, in timp ce marea lor majoritate au afirmat ca erau mai slabe atunci cand erau singure si erau mai putin fericite cu viata lor.

In schimb, cercetatorii au descoperit ca barbatii dau jos cateva kilograme atunci cand incep o noua relatie. 39% dintre barbatii chestionati au afirmat ca au slabit in medie patru kilograme in primul an de relatie, in timp ce 29% dintre acestia au marturisit ca au luat in greutate la inceputul relatiei de cuplu.

In cadrul cercetarii, care a vizat femeile si barbatii aflati intr-o relatie de mai bine de un an, respondentilor li s-a mai cerut parerea in legatura cu aceasta tendinta de ingrasare, iar majoritatea  femeilor au raspuns ca au inceput sa manance mai mult din simplul fapt ca sunt fericite.

Aproape jumatate dintre femeile chestionate au dat vina pe partenerul de viata pentru kilogramele acumulate, in timp ce 24% dintre acestea au afirmat ca se ingrasa atunci cand trec printr-o perioada nefericita din viata lor. 71% dintre femeile supuse cercetarii sunt de acord cu faptul ca starea de spirit are un impact direct asupra fizicului lor.

In mod contrar, 45% dintre barbati au afirmat ca au slabit cateva kilograme pentru ca noua partenera i-a supus unei diete de slabire si, spre deosebire de femei, doar 40% dintre acestia sunt de acrod cu faptul ca starea de spirit le influenteaza greutatea.

Recent, un alt studiu britanic a demonstrat ca una din cinci femei se ingrasa dupa primul an de casatorie. Se pare ca femeile maritate nu mai sunt la fel de preocupate de felul in care arata, iar luarea in greutate dupa putin timp de la casatorie nu pare sa fie o problema.

 

Share
573 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *