Dacian Cioloş: UE va dubla susţinerea politică acordată Republicii Moldova cu acţiuni şi decizii practice

ciolosPreşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi, la Reşedinţa prezidenţială, o întrevedere cu Comisarul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloş, informează MOLDPERS cu referire la Serviciul de presă al Preşedinţiei.

Şeful statului a salutat prezenţa la Chişinău a Comisarului European şi i-a mulţumit lui Dacian Cioloş pentru gestul de solidaritate al Comisiei Europene, care a propus recent Consiliului şi Parlamentului European să deschidă complet piaţa comunitară pentru importurile de vinuri din Republica Moldova, pînă la intrarea în vigoare a Acordului de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător.

„Sîntem deschişi să urmăm cu rigurozitate standardele europene de producere şi de calitate, în ideea de a înainta cu fermitate pe calea dezvoltării agricole şi a celei regionale în Republica Moldova. Regulile stricte, dar clare de pe piaţa europeană vor fi în beneficiul producătorilor moldoveni”, a spus Nicolae Timofti.

Dacian Cioloş a declarat, la rîndul său, că Uniunea Europeană va dubla în continuare susţinerea politică acordată Republicii Moldova cu acţiuni şi decizii practice. „Libera circulaţie a mărfurilor moldoveneşti în Uniunea Europeană şi viitorul regim liberalizat de vize de care vor beneficia cetăţenii moldoveni în spaţiul comunitar vor demonstra clar şi aspectele practice ale integrării europene a Republicii Moldova”, a notat oficialul european.

Share
2.437 Vizualizari

One comment on “Dacian Cioloş: UE va dubla susţinerea politică acordată Republicii Moldova cu acţiuni şi decizii practice

  1. Oleg says:

    UE si a capatat ferm increderea in actuala coalitie de guvernare si in fortele acesteia de a scoate RM din noroiul si mizeria lasat de comunisti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *