Curiozități despre Crăciun

Iubim Craciunul, este probabil cea mai asteptata sarbatoare din an si momentul in care fiecare se straduieste sa fie o persoana mai buna si sa ii ajute pe ceilalti. Este vremea in care le dam cadouri celor dragi, sarbatorim Nasterea lui Iisus, impodobim brazii. Daca iubiti Craciunul cititi in cele ce urmeaza niste lucruri interesante pe care probabil nu le stiati:

1357633301_df969918bfbe34fCraciunul a fost interzis!

Englezii au interzis Craciunul in anul 1647! Oliver Cromwell considera ca este imoral sa sarbatoresti si sa te distrezi intr-o zi sfanta. Cine era prins era arestat.  Cand puritanii au pierdut puterea, interdictia a fost ridicata, dar acest lucru s-a intamplat abia in 1660.

Mos Craciun

Exista mai multe mituri despre Mos Craciun. Cel mai frecvent intalnit este faptul ca Mos Craciun ar fi fost inventat de compania de bauturi non-alcoolice Coca-Cola.  Imaginea moderna a lui Mos Craciun a fost creata in 1881 printr-o ilustratie de Thomas Nast, cu putin ajutor de la Clement Clarke Moore.

Statuia Libertatii

Statuia Libertatii este cel mai mare cadou de Craciun primit vreodată. Francezii au daruit-o americanilor in 1886.

Armistitiul de Craciun din Primul Razboi Mondial

In Ajunul Craciunului, in anul 1914, trupele britanice, franceze si germane de pe frontul de vest au facut un armistitiu – au pus arma deoparte si au cantat colinde, au impartit cadouri si au stat de vorba. Acest lucru spune ceva despre spiritul uman si despre faptul ca Sarbatoarea Nasterii Domnului poate aduce pacea si in cele mai oribile situatii.

Rudolf – renul cu nasul rosu

Cum a aparut Rudolf – renul cu nasul rosu?  A fost “inventat” in anul 1939 de catre Robert May, care lucra pentru un magazin. Inainte de acesta Mos Craciun avea 8 reni.

Farsa NASA

Probabil cea mai tare gluma dintotdeauna a fost facuta de doi astronauti in spatiu, in timp ce reveneau pe Pamant. In anul 1965 ei au transmis prin radio la Centrul de Control, frenetic, ca au vazut ceva in spatiu, urmand niste clipe de tacere. Cateva secunde mai tarziu au inceput sa cante Jingle Bells – frumos din partea lor, nu-i asa?

Bradul de Craciun

Pana in secolul 16 oamenii nu aduceau de Craciun brazi in casa pentru a-i impodobi. Nemtii au fost cei care au inventat traditia – se spune ca Martin Luther a fost inspirat de stelele ce straluceau printre brazi. A facut un lucru bun, altfel nu ar fi existat o traditie atat de frumoasa de Craciun.

X-Mas

Cea mai populara abreviere vine din greaca. X este litera greceasca Chi si este prima litera a numelui lui Hristos (Christ). Multi nu sunt de acord cu aceasta asociere crezand ca este falsa.

Infoturism.ro

Share
790 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *