Cum slăbim după sărbători

Detoxifierea, asocierea alimentelor bune şi mesele hipocalorice luate cu regularitate te ajută să slăbeşti sănătos.

927512l-640x0-w-89f4a5e0

După perioada Sărbătorilor te simţi cu câteva kilograme în plus de care ţi-ai propus să scapi rapid, însă fără să apelezi la metode extreme. Înfometarea nu este o soluţie bună, deoarece organismul nu primeşte nutrienţii de care are nevoie, astfel că după ce vei începe să mănânci din nou kilogramele se adună la loc.

Iată 5 reguli alimentare pe care să le respecţi

1. Bea apă călduţă cu lămâie şi ardei iute dimineaţa, la trezire

Această băutură ajută la stimularea digestiei şi la eliminarea excesului de mucus din intestin. Consum 1-2 pahare de apă călduţă cu lămâie imediat după ce te-ai trezit.

2. Nu sări peste micul dejun

Studiile au arătat că luând micul dejun vei fi mai puţin tentată să faci alegeri alimentare proaste la masa de prânz, gustări şi cină. Nu pleca de acasă înainte să iei micul dejun, iar la mesele de prânz şi la cină alege alimente sănătoase şi cu un conţinut mai scăzut de grăsimi saturate.

3. Evită zahărul rafinat, dulciurile din comerţ şi sucurile carbogazoase

Acestea conţin o cantitate exagerată de zahăr rafinat. Acesta îşi pierde toţi nutrienţii în urma proceselor la care este supus. Prin acest proces, în compoziţia zahărului se formează şi alte substanţe dăunătoare, cum ar fi acid fosforic, dioxid de sulf, acid formic, favorizând apariţia celor mai periculoase boli din zilele noastre: bolile cardiovasculare, cancerul şi diabetul zaharat.

4. Asociază alimentele corect

O regulă foarte simplă de care trebuie să ţii cont de fiecare dată când te pui la masă este să nu amesteci tot ce găseşti în frigider la aceeaşi masă. Limitează-te la o asociere cât mai simplă a alimentelor pentru a-ţi ajuta sistemul digestiv să facă faţă fiecărei solicitări la care este supus.

5. Apelează la câteva zile de detoxifiere pe lună

Consumă de câte ori poţi pe săptămână o băutura detoxifiantă recomandată de celebrul Dr. Oz: 1/2 cană ananas proaspăt; 2 castraveţi; 4 căni de spanac; zeama de la o jumătate de lămâie; puţin ghimbir răzuit; 1 legătură de frunze de mentă; apă dacă e nevoie.

Eva.ro

Share
1.455 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *