Cum se dorește a fi Chișinăul în 2014

În 2014, autoritățile mun. Chișinău planifică să reabiliteze uluminarea stradală de la porțile Orașului pînă la Aeroport, să reconstruiască 3 străzi din Capitală și să asigure asamblarea a 20 de troleibuze.

загруженное (31)Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a prezentat rezultatele anului 2013 și planurile pentru anul 2014 în cadrul unei conferințe de presă.

”Anul a fost complicat dar în pofida condițiilor deloc simple există și rezultate cu care ne putem mândri. Printre acestea se numără instalarea monumentului victimelor represiunilor staliniste și amenajarea scuarului gării, asamblarea a 20 de troleibuze, construcția a 60 de locuri de joacă, reparația a peste 300 de lifturi, sortarea gunoiului, investiții de peste 100 mil lei pentru dezvoltarea suburbiilor Chișinăului, precum și circa 20 mil lei – pentru educație și 30 mil lei – pentru sănătate, reparația a 30 km de apeduct și achiziționarea a 4 autospeciale pentru curățarea zăpezii, reparația str. Russo, începutul construcției zonei pietonale în centrul capitalei, etc”, a spus Chirtoacă.

În același timp, potrivit primarului, rămâne nesoluționată problema legată de finanțarea proastă. Printre acestea se numără calitatea drumurilor, comerțul și construcțiile neautorizate, inundarea unor sectoare ale orașului, existența unui număr prea mare de panouri publicitare, problema parcărilor, etc.

Vorbind despre scopurile și planuri concrete, Chirtoacă a anunțat că în anul curent va fi finalizată construcția zonei pietonale pe str. Diordița, va începe reconstrucția a 3 străzi centrale ale capitalei (Ștefan cel Mare, Negruzzi și Alecsandri), se va finaliza construcția str.Dumeniuc, va fi soluționată problema apelor uzate pe str. Albișoara, va continua implementarea programului de eficiență energetică în cadrul proiectului MoREFF, va fi asigurată iluminarea traseului de la Porțile orașului pînă la aeroport.

Infomarket

Share
700 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *