Cum să te menții în formă de sărbători

Crăciunul şi Revelionul sunt un prilej de a ne reîntâlni cu cei dragi în jurul meselor festive. De multe ori, însă, uităm de regulile pe care le respectăm în timpul anului şi facem excese culinare. Iată câteva sfaturi care te pot ţine departe de kilogramele în plus în această perioadă!

trimitere_01305100Stai departe de masă

Mesele de tip bufet suedez nu sunt tocmai o idee bună pentru silueta ta deoarece ai tendinţa mereu să-ţi umpli farfuria cu bunătăţi. Mai degrabă alege să stai departe de toate ispitele culinare pentru că, dacă nu le vei vedea, nici nu vei mai pofti la ele.

Fără chips-uri şi biscuiţi

În cazul în care la o petrecere chipsurile şi biscuiţii îţi fac cu ochiul, evită-le, deoarece nu-ţi fac decât rau. Mai degrabă „iroseşte-ţi” caloriile pe un fel principal de mâncare, care va fi mult mai gustos.

Mai multe fructe şi legume

Cu siguranţă te gândeşti că doar o dată pe an sunt sărbătorilor de iarnă şi tocmai în aceste zile nu vrei să-ţi refuzi nimic. Dar mai gândeşte-te că poţi scăpa cu greu de surplusul de kilograme acumulat în aceste zile. Înlocuieşte caşcavalul şi dulciurile cu legume şi fructe. S-a dovedit că oamenii care mănâncă în felul acesta, chiar şi în cantităţi mari, nu sunt predispuşi la obezitate.

Mănâncă încet

La petreceri, stai în preajma oamenilor care obişnuiesc să mănânce mai lent deoarece, în felul acesta, vei mânca şi tu mai puţin. Studiile arată că persoanele care mănâncă într-un ritm mai alert, consumă cu 60% mai multe alimente decât în mod normal.

Mai puţin alcool

Se ştie deja că orice băutură cu alcool aduce un aport foarte mare de calorii organismului. În plus, alcoolul deschide apetitul, iar tu vei mânca din ce în ce mai mult. Cercetătorii susțin că oamenii au tendinţa de a bea mai mult dacă servesc alcoolul din pahare mici şi cu gura mare. De aceea, foloseşte paharele cu picior înalt şi mici la gură pentru a-ţi „păcăli” creierul.

Porţii mici şi mai puţin variate

Dacă vrei să mănânci mai puţin, alege farfuriile mici. De asemenea, deşi varietatea de bunătăţuri te încântă, alege să guşti din 2-3 feluri de mâncare. În general, amestecurile fac rău organismului deoarece nu mai poate să le digere corect.

clickpentrufemei.ro

Share
871 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *