Cum m-a rugat Filat, timid și umil, să-i dau voie să vorbească în fața mulțimii

vlad_filat-goncearucAcum două săptămâni, Iurie Ro… scuze, Vlad Filat declara că alegerile anticipate ar înseamna haos și renunțarea la parcursul european al Republicii Moldova. Ieri însă, Filat anunță, deja, că anticipatele sunt singura soluție. Clar lucru că nu a uitat s-o facă pe victima folosind argumentele sale favorite, legate de șantaj și alte basme, cu care, uite, deja 4 ani, ne tot adoarme.

Am scris și ieri, scriu și astăzi, chiar dacă e în toi de sfintele sărbători, nu pot rămâne indiferent la trădarea națională din Vinerea Neagră.

Putea să facă orice, absolut orice, că n-avea să-mi pese atât, dar să se alieze cu PCRM, pe care noi, tinerii, i-am dat jos de la guvernare în aprilie 2009, asta e prea de tot. E una să trădezi propriul electorat și alta e să trădezi tânăra generație, care, din câte ne arată și istoria, nu iartă. Nu iartă și e gata să explodeze în orice moment.

Filat a știut că trădează, iar pentru a diminua din rezonanța votului comun cu PCRM, a ales s-o facă chiar în prag de Paști, când lumea e ocupată cu orice altceva decât urmărirea știrilor sau privirea televizorului. A știut să aleagă momentul.

Mai mult de trei ani de zile, a dus de nas atât poporul, cât și partenerii europeni, care iată, ieri, nume grele ale oficialilor europeni, au recunoscut că Filat și PLDM reprezintă o dezamăgire pentru ei, iar consilierul președintelui României, Traian Băsescu, domnul Iulian Chifu, în general, a declarat că drumul european al Republicii Moldova este deja compromis, din cauza votului comun al PLDM și PCRM. Și acum ce ne facem? Cine e vinovat de haosul creat? Chirtoacă, ca de obicei?

Îl țin minte și astăzi, cum pe 6 aprilie, 2009, când eram pe scări la Președinție și scandam împotriva comuniștilor, el s-a apropiat și m-a rugat, atât de timid, atât de umil, să organizez cumva ca să vorbească și el la portavoce în fața mulțimii. Și am organizat. Și ce? Și iată ce. M-a mințit și pe mine, a mințit și propriul electorat, și poporul, și Europa, și România, și Rusia, și soția, pe toți.

Să ne ierte Dumnezeu pe toți, că ne-a dat și nouă o bucată de țară, iar noi, atât de nepăsători și indiferenți, lăsăm pe cineva să-și bată joc de ea în cel mai josnic mod posibil. Amin.

Dragoș Galbur

Share
4.770 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *