Cum îl numesc americanii pe Vlad Filat în documentele secrete

Liderul PLDM Vlad Filat este procelit ”Cleptomanul” în documentele secrete americane. Aceasta i se trage, se pare, de la tendința de a fura și de a nu-și achita datoriile. Dezvăluirile au fost făcute într-o conferință de presă de liderul formațiunii Partidul Nostru, Renato Usatîi.

filat-usatii

Potrivit lui Usatîi, lui Filat i s-a dus faima că ar fi rău de datorie chiar și peste ocean. Astfel, formațiunea acestuia a încheiat un contract pentru servicii de PR și consultanță cu compania Greenberg Quinlan Rosner Research, iar un document similar a fost semnat de compania amercană și firma offshore Rodos Overseas. Filat nu și-a onorat obligațiunile, astfel că Greenberg Quinlan Rosner Research i-a expediat o scrisoare că mai are de achitat aproximativ 120.000 de dolari din cele două contracte și îl amenință că se va adresa în presă și la ambasada americană dacă nu va achita banii.

Usatîi a declarat în conferință că acesta nu este primul caz când Filat nu-și achită datoriile, iar în documentele diplomatice secrete americane a fost poreclit ”Cleptomanul”.

Cleptomania, potrivit Dicționarului explicativ al limbii române, este o manie caracteristică prin impulsul patologic de a-și însuși prin furt bunuri străine fără a avea nevoie de ele și fără a urmări vreun profit material.

 Democracy.md
Share
4.035 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *