Cu Voronin şi Tkaciuk PCRM nu va reveni niciodată la putere

Liderul comuniștilor Vladimir Voronin şi ideologul PCRM, Mark Tkaciuk, sunt şantajaţi de forţe din afara ţării, fapt care explică de ce toate acţiunile şi deciziile lor din ultimii ani au avut drept scop menţinerea PCRM în opoziţie, susţine fostul purtător de cuvânt al lui Voronin, Valeriu Reniţă.

загруженное (24)Acesta se referă într-o scrisoare deschisă adresată Plenului PCRM că faptul că Voronin nu a semnat Memornadumul Kozak demonstrează că acesta este şantajabil faţă de occident, lucru care a fost confirmat şi de un oficial străin. ”Totul vorbeşte despre faptul că preşedintele Moldovei a fost strâns tare la perete. I-a fost prezentat ”ceva” echivalent cu puterea sa. Cândva fostul şef al Misiunii OSCE în Moldova, William Hill a lăsat să se înţeleagă într-o discuţie într-un cerc restrâns că acel ”ceva” este material compromiţător la adresa lui Voronin”, potrivit lui Reniţă.

Mai mult, fostul angajat al administraţiei prezidenţiale din timpul lui Voronin, susţine că Mark Tkaciuk a ”turnat” informaţii despre negocierile privind semnarea Memorandului Kozak unei ambasade străine, lăsând să se înţeleagă că ar fi vorba despre cea a SUA.

În acest context, Reniţă atrage atenţia că toate acţiunile conducerii PCRM s-au îndreptat pentru a menţine partidul în opoziţie, pentru că aşa au primit comandă din exterior. ”De ce, ne întrebăm acum, partidul nu a putut găsi ”votul de aur” după alegerile parlamentare din aprilie 2009? De ce nu a reuşit să formeze o coaliţie de centru-stânga după cele din iulie 2009? De ce conducerea partidului, fără să se consulte cu membrii de partid, au boicotat referendumul din septembrie 2010 privind alegerea preşedintelui ţării? Dacă referendumul ar fi fost validat, dacă nu atunci, în 2014 Voronin ar fi devenit preşedinte. Întrebări simple, răspunsurile sunt evidente”, scrie Reniţă.

Acesta mai susţine că PCRM nu va mai reveni la putere atâta timp cât va fi condus de Voronin şi Tkaciuk. ”Chiar dacă sunt duşmani, Mark şi Vladimir Nicolaeivici nu se vor despărţi încă mult timp, iar cu ei PCRM nu va reveni niciodată la putere”.

Share
713 Vizualizari

One comment on “Cu Voronin şi Tkaciuk PCRM nu va reveni niciodată la putere

  1. Serghiu says:

    Cu ori fara acesti tradatori, oligarhi carova le place lux-ul acest partid e sortit pierzaniei, eu de mult am spus ca Voronin are acum sansa sa plece onorabil din politica moldoveneasca, oricum daca nu il va da jos Tkaciuk intr-un mod rusinos, cetatenii il vor lovi dur in alegeri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *