CSJ: Alegerile din Chișinău – ilegale

Magistrații Curții Supreme de Justiție (CSJ) au menținut astăzi decizia Curții de Apel și au declarat alegerile locale noi din capitală ca fiind ilegale și nule, transmite Moldpres.

Primarul ales, Andrei Năstase, a calificat hotărârea drept una ilegală.

Decizia CSJ este irevocabilă.

Anul acesta nu mai pot fi organizate alegeri locale noi, astfel capitala va fi condusă de un primar interimar. În prezent, la conducerea primăriei se află viceprimarul Ruslan Codreanu.

Alegerile planificate pentru funcția de primar al municipiului Chișinău urmează să fie organizate anul viitor.

În timpul desfășurării ședinței de judecată, susținătorii lui Andrei Năstase au protestat în fața Curții Supreme de Justiție. Aceștia au cerut validarea mandatului de primar al capitalei. Acțiunile continuă și în prezent.

Magistrații Curții de Apel și cei ai Judecătoriei Chișinău, sectorul Centru, au declarat anterior alegerile locale noi ca fiind ilegale și nule, iar mandatul primarului ales nu a fost validat. Motivul principal al declarării alegerilor locale noi drept ilegale au fost live-urile făcute pe o rețea de socializare de către primarul ales, Andrei Năstase, în ziua scrutinului, prin care acesta a îndemnat cetățenii să iasă la vot.

Alegerile locale s-au desfășurat în două tururi, la 20 mai și 3 iunie. În urma turului doi, Andrei Năstase a acumulat 52,08% din voturile chișinăuienilor, iar contracandidatul său Ion Ceban 47,43%.

Share
967 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *