Crimeea va rupe din bugetul Rusiei aproximativ 3 mld dolari

Costul integrării Crimeei în Federaţia Rusă va fi de aproximativ 100 de miliarde de ruble (2,8 miliarde de dolari) pe an, a declarat, luni, ministrul rus al Economiei, Alexei Ulyukayev, transmite ziarul Financiarul.

163434_articolÎntr-un articol oficialul rus a spus că Rusia va sprijini Crimeea cu aproximativ 100 de miliarde de ruble pe an, începând din 2015, sumă care nu include însă şi investiţiile făcute în infrastructura din peninsulă.

Ulyukayev a adăugat că sancţiunile occidentale ‘nu reprezintă un joc de sumă nulă, ci un joc cu rezultate negative’, precizând că, deşi firmele occidentale se opun oricăror sancţiuni, climatul de instabilitate nu oferă stimulente companiile pentru a investi.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a promulgat, vineri, legea privind ratificarea Tratatului de reunificare a Crimeei şi Sevastopolului cu Rusia, precum şi legea privind primirea în componenţa Federaţiei Ruse de noi subiecţi (Republica Crimeea şi oraşul Sevastopol), documente aprobate anterior de cele două camere ale parlamentului federal rus.

Share
545 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *