Crește numărul cazurilor de rujeolă

Alte opt cazuri suspecte de rujeolă au fost înregistrate în ultimele trei zile pe teritoriul ţării. Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, numărul cazurilor suspecte a ajuns la 70. Pacienţii bolnavi sunt izolaţi şi se află sub supravegherea medicilor.

Alte circa 140 de cazuri de rujeolă au fost confirmate de la începutul lunii august. Cazurile suspecte și confirmate sunt înregistrate în raioanele: Ceadâr-Lunga, Vulcănești, Ungheni, Taraclia, Cahul, Hâncești și Cantemir.

Pe întreg teritoriul țării se menține Codul Portocaliu de rujeolă. Astfel, până la începutul noului an școlar, toți copiii urmează să fie vaccinați. Elevii care nu sunt vaccinați nu vor fi admiși în instituțiile de învățământ.

Medicii epidemiologi reamintesc populaţiei că rujeola este o maladie extrem de contagioasă şi se răspândește rapid. Boala se transmite de la o persoană la alta prin aer cu picături în urma strănutului, tusei şi a contactului cu persoana infectată. Primul semn al infecţiei este febra înaltă, care se menține una-şapte zile.

Share
1.041 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *