Cosarciuc și Slusari acuzați de partizanat politic

Viceprim-ministrul Valeriu Lazăr vine cu o replică către Valeriu Cosarciuc și Alexandru Slusari și îi roagă să nu se auto-asocieze cu toți producătorii agricoli veritabili din țara noastră pentru “a nu compromite autoritatea asociațiilor de producători, inclusiv în dialogul cu Guvernul”.

lazar1Serviciul de presă a Ministerului Economiei a difuzat un comunicat în care atenționează că declarațiile lui Lazăr în contextul acțiunilor de protest ale agricultorilor din 28 mai curent au fost interpretate eronat și atrage atenția că Cosarciuc și Slusari, “care pretind să reprezinte acest sector foarte important pentru economia națională”, cumulează și funcții de vicepreședinți de partide de opoziție.

„Dl Valeriu Lazăr s-a referit la declarațiile anterioare ale lui Valeriu Cosarciuc și Alexandru Sliusari și nu la producătorii agricoli care au ieșit ulterior în Piața Marii Adunări Naționale”, a precizat ministerul Economiei cu referire la informațiile din presă, potrivit cărora, Lazăr a declarat că la acţiunile de protest nu au participat agricultori adevăraţi, pentru că agricultorii adevăraţi în această perioadă a anului sunt în câmp. “Declarația a fost făcută la solicitarea jurnaliștilor prezenți la ședința de Guvern, când manifestațiile încă nu începuseră, fapt care poate fi verificat pe portalul Privesc.eu, care a transmis în direct dialogul viceprim-ministrului cu jurnaliștii”, potrivit comunicatului de presă.

„În acest context, o întrebare retorică este dacă nu ar fi mai logic și mai benefic pentru agricultori ca anume cele două persoane, ce sunt în conflicte de interese, să înceteze „partizanatul politic” și să-și dea demisia din funcțiile pe care le dețin”, a mai precizat sursa citată.

Ministerul Economiei reiterează preocuprea sa permanentă pentru soluționarea problemelor cu care se confrunță acest sector important pentru Republica Moldova și întreprinde acțiuni concrete întru îmbunătățirea condițiilor de trai, nemijlocit pentru locuitorii de la sate, fapt oglindit prin politicile de domeniu ale actualei guvernări și demonstrate prin programele susținute și de insituțiile internaționale și de statele membre ale UE. De asemenea, Ministerul Economiei afirmă că rămîne în continuare deschis dialogului cu reprezentanții veritabili din sector.

Share
4.043 Vizualizari

2 comments on “Cosarciuc și Slusari acuzați de partizanat politic

  1. Sorin says:

    Am impresia ca in acest partizanat mai este implicat si ministru Bumacov, doar ca acela trage de sfori din culise, ei acum se razbuna pe Lazar pentru faptul ca asta din urma nu le-a permis sa faca ce vor cu fonduri UE.

  2. Marcel says:

    Acesti doi indivizi nu pot fi numi agricultori ori fermieri ori ce se mai cred ei acolo, astia sint niste aferisti, care vor doar sa puna laba pe fonduri europene, pe subventii de la stat asta in conditiile cind o tara intreaga manica rosii si castraveti din Turcia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *