Corneliu Gurin despre imaginea Procuraturii Generale

GurinProcurorul General Corneliu Gurin susţine că în Republica Moldova există cercuri de interese cărora le convine ca Procuratura Generală să aibă o imagine negativă pentru ca astfel să-i poată presa pe procurori să favorizeze anumite persoane în unele dosare.

Într-un interviu publicat joi în Ziarul de Gardă, Corneliu Gurin recunoaşte că există o deficienţă de comunicare din partea Procuraturii, pe care actuala conducere încearcă să o înlăture. În acelaşi timp, el susţine că există şi rea voinţă în acest sens.

”Procuratura are o imagine negativă, de care acum mulţi încearcă să profite, pentru a obţine dividende politice sau de altă natură. Lucrăm la îmbunătăţirea domeniului comunicării, ne dorim o mai mare transparenţă în activitatea noastră, iar acest interviu este o dovadă în acest sens. Dar este un proces de durată şi, în paralel, după cum vedeţi, trebuie să facem faţă şi diferitor campanii de denigrare, iniţiate la adresa instituţiei”, potrivit lui Gurin.

Acesta a precizat că prin intermediul unor campanii media se încearcă reducerea independenţei procurorilor. ”Nu pot să nu observ că unora le convine ca această imagine negativă să persiste. Sunt destui cei care vor ca Procuratura să fie cât mai puţin credibilă în faţa cetăţenilor, astfel încât ei, printr-o simplă campanie media plătită, să-i poată presa pe procurori să dea o soluţie sau alta într-un dosar. Acest model, de presiune publică, profitând de imaginea negativă a unei instituţii, se poate observa tot mai des şi ar trebui să îngrijoreze societatea şi să le dea de gândit celor care se lasă folosiţi în astfel de campanii”.

În acelaşi timp, procurorul general recunoaşte că şi în interiorul instituţiei pe care o conduce există probleme şi că a demarat un amplu proces de reforme a acesteia. ”Pe de altă parte, însă, în interiorul Procuraturii sunt multe lucruri de schimbat, de la mentalitate până la lupta cu corupţia, sunt şi alte aspecte negative cu care ne confruntăm, dar pe care nu ne ferim să le abordăm”, potrivit lui Corneliu Gurin.

Share
3.837 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *