Corman, încrezător că situaţia în privinţa retransmiterii posturilor TV prin cablu va fi rezolvată în folosul cetăţenilor

Preşedintele parlamentului Igor Corman a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că a purtat discuţii în privinţa retransmiterii posturilor de televiziune prin cablu şi şi-a exprimat încrederea că problema va fi rezolvată în interesul cetăţenilor, transmite site-ul Timpul.md.

big-igor-corman-in-vizita-oficiala-in-romaniaCorman a declarat că a solicitat toată informaţia şi explicaţiile de rigoare de la CCA. ”Sigur că aceste probleme trebuie soluţionate în baza respectării legislaţiei şi bunelor practici europene ţinând cont de importanţa informării adecvate, dreptul cetăţenilor, respectarea pluralismului de opinie”, a declarat el.

În acelaşi timp, Corman a menţionat că este important să fie evitată politizarea acestor subiecte care ţin şi de relaţiile dintre posturile TV şi operatorii de cablu. ”Cred că trebuie să existe o distincţie foarte clară între ceea ce prevede legislaţia şi relaţiile dintre companiile private”.

Totodată, şeful legislativului a informat că dialogul care deja a început are şi anumite rezultate pozitive în privinţa RTR. ”Sper că în cadrul acestui dialog pe de o parte ţinând cont de legislaţie şi relaţiile dintre companii să fie identificate soluţii în interesul cetăţenilor”, a declarat Igor Corman.

Share
605 Vizualizari

One comment on “Corman, încrezător că situaţia în privinţa retransmiterii posturilor TV prin cablu va fi rezolvată în folosul cetăţenilor

  1. Victor says:

    problema la noi e una, unii au uitat ce inseamna lege si nu o respecta, aici se are in vedere insusi postul de TV , Jurnal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *