Corman, despre liberalizarea regimului de vize cu UE: Avem toate şansele ca, în 2014, această decizie să fie adoptată

Preşedintele Parlamentului, Igor Corman, confirmă faptul că moldovenii au toate şansele ca în 2014 să circule fără vize în spaţiul UE. Mai mult, speakerul salută propunerea Comisiei Europene făcută în acest sens. images

“Mă bucur că astăzi, în ajunul Summit-ului, este o poziţie foarte clară a Comisiei Europene. Această veste confirmă faptul că avem toate şansele ca în anul 2014 această decizie să fie luată şi Moldova să nu se mai regăsească în lista ţărilor care au nevoie de vize pentru a circula în spaţiul european. Cred că nu trebuie să mai discutăm de săpămâni şi luni, este important ca acest lucru să se întâmple în 2014. Acesta a fost scopul pe care ni l-am propus şi vom lucra mai departe pentru asta”, a adeclarat preşedintele Parlamentului, Igor Corman.

Igor Corman a menţionat că, acum, autorităţile moldovene vor concentra toate eforturile astfel încât, până la sfârşitul lunii martie, Parlamentul European să ia o decizie în acest sens. Iar în paralel, va fi luată această hotărâre şi la Consiliul Uniunii Europene.

Publika.md aminteşte că, astăzi, Comisia Europeană a propus liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii Republicii Moldova. Propunerea a fost făcută pentru că ţara noastră a implementat cu succes Planul de Acţiuni.

Publika.md

Share
639 Vizualizari

One comment on “Corman, despre liberalizarea regimului de vize cu UE: Avem toate şansele ca, în 2014, această decizie să fie adoptată

  1. Victor says:

    Corman intotdeauna vine cu relatari obiective, profesionalismul sau il confera statutul de piesa importanta in viata politica din RM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *