Corman despre drumul Moldovei

corman-igorPreședintele Parlamentului Igor Corman a ținut, la sediul Fundației Friedrich-Ebert-Stiftung din Berlin, o lecție publică pe tema „Republica Moldova: reforme și integrare în Uniunea Europeană”.  La evenimentul desfășurat în seara zilei de mați au asistat deputați germani, reprezentanți ai cercurilor politice și de afaceri, academicieni, precum și reprezentanți ai misiunilor diplomatice.

Igor Corman s-a referit la situația politică din Republica Moldova, agenda europeană și reformele de modernizare a țării.

„În pofida unei perioade complicate prin care am trecut, marcată de instabilitate politică, crize politice, uneori și egoism politic, putem spune cu certitudine că Republica Moldova se află pe drumul cel drept”, a opinat Corman, citat de serviciul de presă al Parlamentului.

Igor Corman a spus că Moldova are nevoie de stabilitate politică și consens în societate pentru a înregistra progrese în realizarea reformelor, pentru dezvoltarea durabilă a țării și asigurarea unui nivel de trai decent pentru cetățeni.

În opinia spicherului moldovean, integrarea europeană se face mai mult acasă, decât în negocieri cu Uniunea Europeană, printr-un efort major de organizare și ordonare internă în implementarea legislației europene. Corman a mai remarcat că procesul de integrare europeană nu trebuie să prejudicieze relațiile de cooperare cu partenerii tradiționali din Est, așa cum speculează unele forțe politice de la Chișinău, și a relevat că procesul de integrare europeană a țării este mai degrabă o alegere civilizațională, un model de dezvoltare a țării.

În cadrul lecției sale de la Berlin, Corman s-a referit pe larg la acțiunile care se întreprind privind reformarea domeniului justiției, inclusiv a Procuraturii Generale, și combaterea corupției. Spicherul a vorbit și despre relațiile moldo-germane. Printre altele, acesta a spus că în, în cei 20 de ani de cooperare, Germania a implementat în Moldova proiecte în valoare de aproape 40 de milioane de euro.

HotNews.md amintește că Igor Corman a deținut funcția de ambasador al Moldovei în Germania în perioada anilor 2004-2009.

Share
890 Vizualizari

2 comments on “Corman despre drumul Moldovei

  1. Gheorghe says:

    Corman este acea personalitate care prin profesionalismul sau esential da conotatie activitatii exigente a actualei coalitii de guvernare!!! Bravo si realizari cit mai mari!!!

  2. Oleg says:

    Corman este un bun diplomat care stie sa atraga investitori in tara. Vizita sa in Germania a fost una productiva. La intilnirea cu presedintele parlamentului german, acest din urma a declarat ca in curind o importanta companie germana va anunta oficial ca este predispusa sa vina in Moldova cu investitii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *