Corman: “PCRM începe şi acest an cu încercări de a organiza show-uri”

Preşedintele Parlamentului a dat curs cererii deputaţilor comunişti de a organiza o sesiune extraordinară a Parlamentului. Va fi doar o continuare a show-ului comuniştilor care nu va aduce niciun rezultat, a comentat Igor Corman.

загруженное (4)În cadrul sesiunii extraordinare va fi examinată situaţia din domeniul mass-media. Scopul PCRM este însă cu totul altul, a arătat Igor Corman. ”Din punctul meu de vedere ca politician şi deputat este evident că PCRM începe şi acest an cu încercări de organiza show-uri. Anul trecut au venit cu moţiuni de cenzură, acum au folosit prevederi legale pentru a solicita această sesiune extraordinară”, a declarat Corman.

El a arătat că deputaţii comunişti se folosesc de prevederile legale pentru a-şi satisface interesele politice. ”Regulamentul parlamentului este făcut pentru oameni serioşi, dar propunerea eu o consider neserioasă. Motivarea nu este deloc clară de ce să înceapă această sesiune, cu atât mai mult că s-au găsit anume comuniştii să aibă grijă de mass-media după tot ce au făcut după opt ani de guvernare, dar şi recent, prin comportamentul unor deputaţi, inclusiv vizavi de reprezentanţii mass-media”, a arătat Corman.

”Este dreptul lor regulamentar să o facă (această iniţiativă n.red) dar o consider ridicolă şi neserioasă. Dar mai departe se va decide în cadrul coaliţiei cum să ne comportăm într-o astfel de situaţie”, a mai declarat Corman.

Mai mult, el a arătat că iniţiativa comuniştilor este şi contraproductivă pentru că deja a fost creat un grup de lucru care să lucreze asupra îmbunătăţirii legislaţiei privind activitatea presei. ”Este un sigur subiect care chiar dacă a trezit discuţii cu o săptămână în urmă, noi căutăm soluţii şi este în interesul nostru să facem totul pentru a avea o legislaţie bună care nu ar leza independenţa mass-media”, a declarat Corman.

De asemenea, liderul fracţiunii PLDM Vlaeriu Streleţ a declarat că deja se lucrează în privinţa modifcării legislaţiei, dar că pentru a pregăti un proeict bune este nevoue de timp, astfel că sesiunea de luni nu va avea niciun rezultat. El a mai declarat că fracţiunea PLDM va decide în cadrul unei şedinţe cum va acţiona la sesiunea extraordinară de luni.

Moldova.org

Share
871 Vizualizari

4 comments on “Corman: “PCRM începe şi acest an cu încercări de a organiza show-uri”

 1. Oleg says:

  Corman are ca deobicei dreptate,si cred ca show-ul comunistilor va continua foarte accentuat in acest an al alegerilor. E foarte rau ca se tin de momente si situatii mai putin placute care se intimpla in societate,si incearca sa se mai arate in societate. Dar totul e in zadar…oamenii au vazut de ce sunt in stare acesti oameni lipsiti de moralitate-comunistii.

 2. Augustin says:

  In stilul caracteristic propagandist si manipulator al comunistilor, cum sa scape ei ocazie sa mai faca un nou spectacol de prost gust.

 3. Oleg says:

  Corman are perfecta dreptate ,iar initiativa pcrm -uilui nu-i dechit inca o incercare disperata de a innoda ploile

 4. Dumitrita says:

  PCRM este partidul care de mult timp a devenit unul lipsit de rationament,in care nu vad nici un sens sa se afle in Parlament. Prostiile rostite de la tribuna legislativului si cele facute in timpul sedintele arata de fapt ca nu au nici pic de respect fata de cetatenii acestei tari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *