Copii nevaccinați împotriva rujeolei nu vor fi instituționalizați

Copii nevaccinaţi împotriva rujeolei nu vor fi instituţionalizaţi. Decizia vine ca o măsură de a prevenire a noi focare de import a rujeolei şi de stopare a infecţiei care a luat amploare în ultima perioadă. Aliona Serbulenco, Secretarul de stat al Ministerului Sănătăţii a menţionat că în urma discuţiilor cu oamenii din Ceadîr-Lunga, unde au fost depistate mai multe cazuri de îmbolnăvire, o parte dintre părinţi a conştientizat importanţa vaccinului, însă un număr semnificativ din populaţie rămâne reticentă la vaccinare, relatează Moldova 1.

„Întâi de toate s-a anunţat şi acolo o stare de alertă de urgenţă publică în teritoriu, mă refer în UTA Găgăuzia. S-a chemat populaţia ca să urgenteze şi să intensifice procesul de vaccinare. Din datele de care noi dispunem deja, doar astăzi s-au vaccinat în jur de 80 de copii, este un fenomen pozitiv. Părintele are obligativitatea să se adreseze medicului de familie cu copilul ca să-l vaccineze chiar dacă a scăpat acea perioadă”, a spus secretarul de stat Aliona Serbulenco.

Imunizarea împotriva rujeolei se produce în trei doze. Pentru copii care nu au fost vaccinaţi, medicii de familie vor forma planuri de imunizare individuale.

Anual Guvernul alocă în jur de 24 de milioane de lei pentru acoperirea programului naţional de imunizări pentru perioada 2016-2020.

Share
905 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *