Continuarea fimului Avatar se va filma în Noua Zeelandă

Companiile americane 20th Century Fox şi Li-ghtstorm Entertainment vor produce următoarele trei continuări ale filmului SF „Avatar” in Noua Zeelandă, unde vor cheltui 500 milioane de dolari neozeelandezi (413 milioane dolari americani) pe efecte speciale şi filmarea scenelor in sistem live action.

avatar-wallpaper-hd

Acest acord a fost încheiat după ce Guvernul neozeelandez a decis să crească reducerile de taxe acordate pentru industria cinematografică, de la 15% la 25%.

„Continuările de la «Avatar» vor oferi sute de locuri de muncă şi mii de ore lucrate direct în sectorul cinematografic, dar şi în celelalte sectoare ale economiei”, a declarat Steven Joyce, ministrul pentru Dezvoltare Economică din Noua Zeelandă.
Noua Zeelandă va găzdui totodată o premieră pe covorul roşu a unuia dintre cele trei filme. Producătorii americani au fost de acord să promoveze această ţară în calitate de destinaţie turistică preferată şi în calitate de producător preferat de vinuri.

Filmul „Avatar”, nominalizat la nouă premii Oscar, câştigând în cele din urmă trei trofee în 2010, a fost turnat parţial în Noua Zeelandă, iar efectele speciale
au fost realizate la Weta Digital, compania care a realizat efectele şi pentru trilogia „Lord of the Ring” şi pentru seria „The Hobbit”

James Cameron, regizorul peliculei „Avatar”, deţine o fermă în Noua Zeelandă. Cele trei filme noi din seria „Avatar” vor fi filmate împreună, fără pauze între ele, însă vor fi lansate succesiv, în 2016, 2017 şi 2018. „Avatar” este lungmetra-jul cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei -2,7 miliarde de dolari.

Jurnal

Share
753 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *