Consultări bilaterale moldo-ruse

moldo-ruseViceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Valeriu Chiveri, a avut astăzi, la Moscova, o rundă ordinară de consultări cu secretarul de stat al Federaţiei Ruse, viceministrul Afacerilor Externe, Grigori Karasin, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.

În cadrul consultărilor a fost examinat un spectru larg de subiecte ce ţin de colaborarea bilaterală în principalele domenii de interes reciproc. A fost menţionată importanţa menţinerii în continuare a dialogului politic la nivel înalt şi a dinamicii pozitive a contactelor interministeriale.

Interlocutorii au abordat şi subiectele ce ţin de cooperarea comercial-economică moldo-rusă, fiind accentuată disponibilitatea ambelor părţi în vederea identificării unor soluţii reciproc acceptabile pentru eliminarea barierelor existente în calea comerţului bilateral.

Un subiect separat al consultărilor l-a constituit evoluţiile recente în procesul de reglementare a conflictului transnistrean. Partea moldovenească a punctat necesitatea avansării pe toate aspectele a procesului de reglementare, inclusiv pe cele politice.

În cadrul vizitei, viceministrul Valeriu Chiveri a avut o întrevedere cu Ekaterina Egorova, secretar de stat, prim-adjunct al şefului Serviciului Federal pentru Migraţiune al Federaţiei Ruse. Dialogul celor doi oficiali s-a axat pe problemele cu care se confruntă cetăţenii Republicii Moldova pe teritoriul Federaţiei Ruse. Ambele părţi s-au expus în vederea necesităţii consolidării bazei juridice bilaterale în domeniul migraţiei.

Share
639 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *