Constantinov, îndemnat să refuze funcția de preşedinte a Adunării Populare

Membrii prezidiului Adunării Populare a Găgăuziei (APG) din partea Partidul Democrat refuză funcţiile de vice-speaker şi preşedinţi a comisiilor de profil şi propun fostului coleg de partid Dmitri Constantinov să le urmeze exemplul şi să renunțe la funcţia de preşedinte a APG, informează Hotnews.

24753-13950-82310-97Declaraţia a fost făcută la sfărşitul şedinţei de vineri a Adunării Populare de către preşedintele comisiei pentru politică economică buget şi finanţe Grigori Morar& când deja presa fusese rugată să părăsească sala.

Potrivit gagauziainfo.md, Morar a declarat că nici el, nici colegii săi de partid nu se ţin de funcţiile de conducere în actuala legislatură şi sunt dispuşi să renunţe la aceste funcţii în condiţiile când fracţiunea PDM şi susţinătorii săi au pierdut majoritatea.

După Grigori Morar, Alexandru Tarnavski a confirmat de asemenea disponibilitatea de a renunţa la funcţia de vice-speaker al Adunării Populare a UTA Găgăuzia.

Mai mult, actualului preşedinte al Adunării Populare a Găgăuziei, Dmitri Constantinov i s-a propus să urmeze exemplul lor şi să renunţe la funcţia pe care a ocupat-o datorită votului fracţiunii PDM şi a susţinătorilor acesteia.

Reamintim că anterior Dmitri Constantinov şi trei colegi de-ai săi (Ilia Uzun& Zahar Mitul şi Ivan Topal) au fost excluşi din fracţiunea PDM pentru “trădarea intereselor de partid” şi anume pentru susţinerea referendumurilor din 2 februarie 2014.

Share
624 Vizualizari

2 comments on “Constantinov, îndemnat să refuze funcția de preşedinte a Adunării Populare

  1. Dorin says:

    Cum sa plece Constantinov daca el despre onoare si demnitate, despre stima si respect fata de cetateni nu a auzit in viata lui, el si altii de acolo doar se folosesc de cetateni, ii manipuleaza si fac jocul Moscovei.

  2. Cornel says:

    Frumos gest din partea membrilor PDM, nu mai vor sa participe la manipularea cetatenilor si la toate jocurile murdare care se fac in regiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *