Consiliul UE a anulat vizele pentru moldoveni

Consiliul Uniunii Europene, reunit în formatul miniştrilor pentru transport a statelor membre ale UE, a susţinut propunerea Comisiei Europene de anulare a vizelor de scurtă durată pentru moldoveni. Decizia Consiliului Uniunii Europene vine după avizul pozitiv al Parlamentului European, transmite postul public de televiziune.

UE_mediumDecizia finală privind abolirea regimului de vize cu UE va fi publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Iar la 20 de zile după publicare, decizia de ridicare a vizelor va intra în vigoare.

Regimul liberalizat de vize cu UE nu presupune dreptul moldovenilor de a obține cetățenia altui stat sau dreptul de a se angaja în țările UE.

Ridicarea vizelor înseamnă că cetățenii Republicii Moldova vor putea călători în statele europene în scopuri turistice, pentru o perioadă de 90 de zile.

Totodată, pentru a beneficia de libera circulație, cetățenii moldoveni ar trebui să dețină pașapoarte biometrice. În prezent, peste 750 mii de cetățeni moldoveni dețin pașapoarte biometrice.

Share
695 Vizualizari

One comment on “Consiliul UE a anulat vizele pentru moldoveni

  1. Mihai says:

    Imi pare bine ca am atins intr-un final acest scop si vom beneficia de abolirea regomului de vize! Aces lucru nu avea sa fie posibil fara de cei carora le-am conferit increderea necesara,fara actuala guvernare. Nu pot sa nu accentuez faptul ca dupa parera mea cei mai activi si mai bine pregatiti in aceasta situatie au fost democratii,care au muncit mult pentru acest rezultat foarte avantajos pentru R.Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *