Consiliul Moldova Agroindbank anunţă că a adoptat decizia de a convoca acţionarii băncii

maib5„Consiliul Moldova Agroindbank anunţă că a adoptat decizia de a convoca acţionarii băncii pentru ziua de 22 octombrie 2013”, potrivit publicaţiei www.adevărul.md. Ziarul menţionează că „zilele trecute şi noii proprietari a 26,5% din acţiunile Moldova Agroindbank (MAIB) au cerut convocarea de urgenţă a Adunării generale extraordinare a acţionarilor băncii, pentru a demite conducerea exsitentă şi a alege o nouă conducere. Totodată ei au solicitat intervenţia Băncii Naţionale în situaţia creată din jurul celei mai mari bănci din ţara noastră”.

Printr-o scrisoare adresată ieri guvernatorului BNM, Dorin Drăguţanu, un grup autointitulat drept acţionari MAIB susţin că „În legătură cu informaţiile dezvăluite referitor la numeroasele cazuri de abuz şi corupţie, comise de către conducerea MAIB, noi, acţionarii MAIB, Vă rugăm să interveniţi imediat în situaţia creată pentru a preveni furturile de la bancă şi devalorizarea acţionară. Conducerea MAIB evită să dea explicaţii acţionarilor, ignorând cerinţele legitime de transparenţă în principiile şi metodele de conducere actuale şi strategice.

Potrivit informaţiilor noastre, banca este implicată în mod sistematic în acte de spălare de bani în volume destul de mari, fapt ce pune în pericol reputaţia instituţiei şi imaginea sa pe piaţa internaţională.

De asemenea Vă rugăm să luaţi măsuri interne pentru a preveni încercările conducerii MAIB să influențeze persoanele responsabile din cadrul BNM prin intermediul ameninţărilor, mitei şi altor metode „murdare” şi ilegale. Dispunem de informaţii despre numeroase cazuri de negocieri şi încercări de corupere a oficialilor din cadrul BNM cu scopul realizării intereselor exclusiv personale al preşedintelui MAIB, d-na Natalia Vrabie”.

Administraţia MAIB susţine că este ţinta unor preluări neloiale de acţiuni. În acelaşi timp BNM a anunţat că din punctul de vedere a regulatorului financiar, deocamdată, nu există careva dovezi privind ilegalitatea ultimelor tranzacţii cu acţiuni MAIB.

Share
1.700 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *