Consilierul preşedintelui României despre alianța Filat-Voronin

chifu2Iulian Chifu, consilier al preşedintelui României, Traian Băsescu, susţine că votul comun de astăzi al fracţiunilor PLDM şi PCRM, care vizează Curtea Constituţională compromite drumul Moldovei spre Uniunea Europeană. “Tăvălugul de la Chişinău nu se mai opreşte. Nici măcar faţă de Curtea Constiţutională nu mai există respect”, declară Iulian Chifu.

Reamintim că fracţiunile PLDM şi PCRM au votat astăzi pentru un proiect al comuniştilor, care prevede că ”procedura de ridicare a mandatului judecătorului pentru încălcare a jurământului sau pierdere a încrederii se iniţiază la cererea a cel puţin 25 de deputaţi, iar hotărârea se aprobă cu votul a cel puţin 2/3 din numărul deputaţilor aleşi”.

“Tăvălugul de la Chişinău nu se mai opreşte. Nici măcar faţă de Curtea Constiţutională nu mai există respect. Drumul spre UE pare defiinitiv compromis pentru Republica Moldova, prin atacuri fundamentale la adresa statului de drept”, a postat Iulian Chifu, pe Facebook.

To astăzi şi Comisia de la Veneţia s-a declarat îngrijorată de proiectul legii votat vineri de PLDM şi PCRM care prevede că judecătorii Curţii Constituţionale pot fi revocaţi din funcţie de către Parlament. Preşedintele Comisiei a adresat un mesaj parlamentului , la doar câteva ore de la aprobarea legii în prima lectură, în care îi cere să renunţe la acest proiect, care este în contradicţie cu standardele internaţionale. / 24h.md

Share
2.995 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *