Consilierul lui Băsescu despre decizia Curții Constituționale din Republica Moldova

Curtea-Constitutionala-R-Moldova-Vlad-Filat-decretFavorabile sau nu, deciziile Curții Constituționale (CC) din Republica Moldova trebuiesc respectate. De această părere este consilierul președintelui României Iulian Chifu.

Totodată, purtătorul de cuvânt al lui Băsescu spune că reforma justiției moldovenești trebuie continuată. El a făcut aceste declarații în contextul deciziei de luni a CC, potrivit căreia procedura de desemnare a lui Vlad Filat la funcția de prim-ministru a fost ilegală, informează UNIMEDIA.

„În Republica Moldova, supremația legii, principiu inclus în criteriile Copenhaga, trebuie respectat pentru a putea deschide vreodată negocierile de aderare la UE. De aceea orice decizie a Curții Constituționale trebuie respectată. Dar, pe de altă parte, și justiția trebuie reformată, pentru a deveni independentă, iar influențarea justiției de către politicieni, interlopi și oameni de afaceri trebuie pedepsită aspru”, a declarat Iulian Chifu.

Amintim că, ieri, 23 aprilie, purtătorul de cuvânt al președintelui Nicolae Timofti a anunțat că vicepremierul Iurie Leancă va fi cel care va asigura interimatul funcției de prim-ministru.

Ulterior, Leancă a declarat că acest lucru pentru el este o „provocare formidabilă”, subliniind totodată că nu a avut o altă opțiune decât să se conformeze deciziei șefului statului. „Eu m-am așteptat la o altă turnură, mai puțin dramatică”, a mai adăugat prim-ministrul interimar.

Share
3.258 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *