Confruntarea partenerilor din Est și din Vest trebuie evitată

Subiectul privind relațiile Moldovei cu Uniunea Europeană în raport cu activitățile de cooperare cu partenerii tradiționali din Est, a fost abordat de președintele Parlamentului, Igor Corman, în cadrul unui discurs  în debutul celei de-a 39-a ședințe a Adunării Interparlamentare a CSI, care s-a desfășurat la Sankt-Petersburg, Federația Rusă.unnamed

În cadrul alocuțiunii, oficialul moldovean a declarat că integrarea europeană nu este atât o alegere geopolitică, cât un model de dezvoltare și modernizare a țării. „Apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană, respectiv semnarea Acordului de Asociere cu UE, nu trebuie să împiedice cooperarea cu partenerii tradiționali din Est. Confruntarea trebuie evitată”, a accentuat Corman.

Speakerul a mai spus că o Moldovă stabilă și puternică din punct de vedere economic va putea răspunde mai bine la interesele partenerilor săi. El susține că această poziție este sprijinită de majoritatea cetățenilor Republicii Moldova, care consideră că pentru modernizarea țării ar trebui să continuăm apropierea de UE și cooperarea cu partenerii tradiționali din Est.

Igor Corman a remarcat că participarea Republicii Moldova în activitățile desfășurate în cadrul Adunării Interparlamentare a CSI reprezintă o oportunitate pentru consolidarea colaborării interparlamentare, prin impulsionarea dialogului și schimbului de opinii, inclusiv pentru discutarea problemelor și prevenirea divergențelor dintre statele membre.

Share
1.620 Vizualizari

One comment on “Confruntarea partenerilor din Est și din Vest trebuie evitată

  1. Heba says:

    I lived in the sticks in a NE Brazilian for a few mtnohs (the setting of a short story I recently wrote) and our house was routinely visited by tarantulas. That’s to say nothing of the iguanas, frogs, tegus, scorpions, tarantula hawks, walking sticks, termites and multi-colored grasshoppers that infested the tall grasses around our house.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *