Concurs pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională

Consiliul Superior al Magistraturii lansează concursul pentru numirea în funcție a unui judecător la Curtea Constituțională, după ce fostul președinte și judecător Victor Panţâru și-a dat demisia. Termenul de depunere a dosarelor este de 15 zile din momentul publicării anunțului în Monitorul Oficial, transmite IPN.

O decizie în acest sens a fost aprobată în ședința CSM din 6 februarie.

Amintim că Tudor Panțâru și-a anunțat demisia pe data de 31 ianuarie, invocând „motive personale”, potrivit unui comunicat al Curții Constitționale. Începând de la 1 februarie 2018 până la alegerea noului președinte, atribuțiile de președinte sunt exercitate de judecătorul constituțional Aurel Băieșu.

Tudor Panțâru a devenit judecător al Curții Constituționale în februarie 2013, iar la 12 mai 2017 a fost ales în calitate de președinte al instanței constituționale, după expirarea mandatului lui Alexandru Tănase.

Presa a speculat atunci că, prin demisia sa, Tudor Panțâru ar elibera locul pentru Mihai Poalelungi, actualmente preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie aflat la jumătate de mandat, al doilea în cea mai importantă funcţie din justiţie. Solicitat să se pronunțe pe marginea acestui subiect, președintele Parlamentului, Andrian Candu, declara că „este prerogativa breslei judecătorești să-i găsească un succesor lui Tudor Panțâru, iar legislativul nu va interveni”.

Share
681 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *