Conceptul e-Parlament va fi implementat de Legislativ

Conceptul e-Parlament urmează a fi implementat pe parcursul anului 2015 pentru a crește nivelul de transparență a procesului legislativ, anunțul a fost făcut de Președintele Parlamentului Andrian Candu.

parlament”Va fi un sistem de tip smart, care este deja implementat în câteva parlamente din lume și care permite informarea în timp real asupra proiectelor de legi înregistrate în Parlament și asupra procesului legislativ în general”, a menționat Speakerul.

Andrian Candu a precizat că noul sistem informațional va contribui la sporirea calității lucrului deputaților și a funcționarilor din Parlament, va oferi posibilitatea coordonării documentelor în timp real, reducând pierderile de timp legate de colectarea și distribuția documentelor.

Potrivit speakerului, acesta va permite tuturor celor interesați accesul la documente în variantă electronică în orice moment și din orice loc unde există acces la Internet. Potrivit Speakerului, în paralel Parlamentul identifică soluții prin care să îmbunătățească calitatea site-ului Legislativului.

 

Share
2.268 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *