Comuniștii vor blocarea activității legislativului şi a executivului

lupu-IPNDeputaţii comunişti forţează legea pentru a depune noi moţiuni de cenzură împotriva guvernului şi a bloca, astfel, activitatea legislativului şi a executivului. Astfel, moţiunea de cenzură împotriva guvernului, enunţată joi de deputaţii comunişti, este la limita legalităţii deoarece regulamentul parlamentului este interpretabil în acest sens.

Liderul Partidului Democrat şi fostul preşedinte al parlamentului Marian Lupu a declarat că prevederile regulamentului în această privinţă sunt interpretabile”Prevederile regulamentului, o bună parte din ele sunt de o manieră interpretabilă, poţi să le vezi în manieră diferită. Regulamnetul scrie că la acelaşi subiect, aceeaşi autori nu pot să revină decât o singură dată pe parcursul unei sesiuni. Însă juriştii şi altă parte din colegii interpretează aceste prevederi în modul în care ar oferi această posibilitate”, a declarat Lupu.

El a menţionat că biroul permanent al parlamentului ar urma să se pronunţe în privinţa acestor prevederi dar şi altora din regulamentul parlamentului care sunt interpretabile.

”În această situaţie, ar urma să se discute subiectul dat, punctele interpretabile în regulament la biroul permanent şi să fie introdusă o anumită claritate nu doar la acest subiect dar şi la alte puncte unde prevederile nu sunt atât de clare”, a declarat Lupu.

De asemenea, liderul fracţiunii PLDM Valeriu Streleţ a declarat în plenul parlamentului că deputaţii comunişti nu ar fi avut dreptul să înainteze mai mult decât o singură moţiune de cenzură împotriva guvernului în cadrul aceleeaşi sesiuni parlamentare.

Amintim că deputaţii PCRM au iniţiat joi o nouă moţiune de cenzură împotriva guvernului după ce în aceeaşi zi a fost respinsă alta. Aceasta înseamnă că membrii cabinetului de miniştri vor fi obligaţi joia viitoare să vină din nou în parlament, iar deputaţii să examineze timp de câteva ore moţiunea, ceea ce va duce la bulversarea procesului legislativ.

Deputaţii din Coaliţia Pro-Europeană susţin că scopul coimuniştilor este de a devia atenţia autorităţilor de la problemele cu adevărat importante ale societăţii.

Share
5.695 Vizualizari

2 comments on “Comuniștii vor blocarea activității legislativului şi a executivului

  1. Oleg says:

    Marian Lupu are dreptate, situatia numai poate continua in asa mod. Deputatii trebuie sa examineze proiecte serioase care sa asigure bunastare societatii si tarii si sa nu se ocupe cu prostiile comunistilor. Trebuie de facut modificari in regulamentul parlamentului ca opozitia comunista isi face de cap cu totul. Deloc nu se gindesc ca din cauza motiunilor, pe care dinsii le inainteaza, nu fac altceva decit rau tarii.

  2. Viorel says:

    Toate aceste motiuni sunt niste momente de creare a haosului din partea comunistilor , dar ceea ce inseamna ca nu contribuie cu nimic la sustinerea si beneficiile cetatenilor nostri ci din contra provoaca doar stoparea al vectorului european.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *