Comuniștii au dat-o în bară cu aşa-numita revoluţie de catifea

pcrm-fractiunePartidul Comuniştilor nu a reuşit să explice oamenilor ce înseamnă aşa-numita revoluţie de catifea anunţată de formaţiune, mai mult, majoritatea oamenilor nu susţin acţiunile radicale ale acestuia şi optează pentru ca opoziţia comunistă să colaboreze cu majoritatea parlamentară în activitatea legislativă, potrivit rezultatelor unui sondaj prezentate marţi de Compania IMAS-Inc, realizat la comanda IPN.

70% din respondenţi au declarat că nu cunosc ce înseamnă revoluţia de catifea. În acelaşi timp, o treime din populaţia Republicii Moldova este îngrijorată că manifestaţiile anunţate de PCRM ar putea degenera în dezordine şi violenţe similare celor din 7 aprilie 2009.

Oamenii critică blocarea de către comunişti a drumurilor publice, dar şi modul în care PCRM a susţinut embargoul impus de Rusia vinurilor modloveneşti.

Populaţia aşteaptă de la Partidul Comuniştilor în primul rând acţiuni constructive, potrivit sondajului. Astfel, 76% dintre cei intervievaţi au declarat că aşteaptă de la opoziţia comunistă să găsească consens în parlament pentru a fi adoptate legi pentru binele oamenilor.

În acelaşi timp, se pare că şi actuala conducere a Partidului

Comuniştilor şi-a pierdut încrederea populaţiei. Astfel, 40% dintre respondenţi consideră că Vladimir Voronin ar trebui schimbat cu altcineva.

Potrivit sondajului, Partidul Comuniştilor rămâne primul în sondaje dar încrederea în această formaţiunea şi intenţia de vot au scăzut faţă de luna mai anul curent, în timpul crizei politice de la Chişinău.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1126 de persoane, în perioada 19 octombrie 11 noiembrie.

Share
756 Vizualizari

One comment on “Comuniștii au dat-o în bară cu aşa-numita revoluţie de catifea

  1. Sasha says:

    Comunistii singuri nu stiu ce vor sa demonstreze prin aceasta caci unicul scop a lor e instabilitatea si haosul dar nu o pot declara public caci ar fi culmea dar un om destept subintelege clar scopul!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *