Comuniștii au cerut demisia miniștrilor acuzați de corupție

pcrm2Partidul Comuniştilor cere ca miniştrii pe numele cărora au fost deschise dosare penale să fie suspendaţi din funcţie, pe durata anchetei. Un apel în acest sens a venit din partea comuniştilor, în cadrul şedinţei de astăzi a Parlamentului.

“Toţi cunosc că au fost deschise dosare pe numele miniştrilor Usatîi, Focşa şi Negruţa. Nu înţeleg cum aceşti oameni pot să fie în fruntea ministerelor. Ne adresăm Procuraturii Generale ca pe timpul anchetei să fie suspendaţi din funcţie”, a declarat deputatul comunist Sergiu Stati.

Publika.md aminteşte că au fost pornite dosare penale pe numele a trei membri ai Executivului. Unul dintre aceştia este ministrul Sănătăţii, Andrei Usatâi. Demnitarul a ajuns în vizorul procurorilor Centrului Naţional Anticorupţie, pentru că şi-a dat acordul pentru ipotecarea a 500 de metri pătraţi, din cadrul Spitalului Republican, decizie calificată drept ilegală, scrie publika.md.

Cu dosar penal s-a ales şi ministrul Finanţelor, Veaceslav Negruţa, care este cercetat de CNA în cazul Sandulachi. Ministerul Finanţelor a plătit despăgubiri omului de afaceri de 400 mii de euro, fără a face recurs la decizia instanţei de judecată. Negruţa respinge toate acuzaţiile şi spune că este victima unui şantaj politic.

Şi ministrul Culturii, Boris Focşa, este bănuit de exces de putere şi riscă până la 10 ani de închisoare. Demnitarul este suspectat de vânzarea ilegală a mai multor clădiri-monumente din Capitală. Ministrul Culturii a respins toate acuzaţiile care i s-au adus. / Publika.md

Share
3.804 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *