Comuniștii au agresat un istoric

Istoricul Veaceslav Stăvilă declară că a fost agresat de mai mulți activiști ai Partidului Comuniștilor. Potrivit sursei, incidentul a avut loc duminică, 19 ianuarie, într-un local din centrul Capitalei, informează Unimedia.

video-istoricul-veaceslav-stavila--agresat-de-activistii-pcrm-1390300041Veaceslav Stăvilă spune că agresorii săi sunt membri ai organizației „Moldova fără fascism”, care ar pregăti un film documentar despre fasciștii din Moldova. Activiștii PCRM ar fi încercat să-l fotografieze, iau ulterior au recurs la injurii și au început să-l agreseze. Stăvilă s-a plâns la poliție, însă este sceptic că oamenii legii îi vor face dreptate.

„Din punct de vedere penal eu nu am nicio șansă să demonstrez ceva. Eu nu am martori. Eram doar eu și grupul de comuniști”, a menționat istoricul.

Acesta o acuză pe deputata comunistă Inna Șupac că ar fi instigat împotriva sa activiștii comuniști, declarându-l antisemit și fascist.

Doctorul în istorie consideră că i-a supărat pe comuniști prin constatările sale. Acesta a reiterat în repetate rânduri că regimul sovietic comunist de ocupație a exterminat 235 mii de basarabeni în anii 1944-1951, iar numărul total al celor deportați în Siberia a fost de 73 de mii de persoane, adică au ucis de zece ori mai mulți oameni decât trupele germano-naziste, care au omorât circa 20 mii de evrei basarabeni.

„Constatările mele i-au supărat tare mult pe comuniști, inclusiv pe liderul PCRM, Vladimir Voronin”, accentuează Stăvilă.

Istoricul declară că organizația instigă la ură cetățenii, împotriva istoricilor care reflectă corect perioada de ocupație și împotriva cetățenilor care nu împărtășesc ideologia PCRM. „Credeți că există în Republica Moldova fasciști? Nu există. Atunci ce scopuri urmăresc activiștii comuniști prin turnarea unui astfel de film despre fasciști?”, se întreabă Stăvilă.

Share
844 Vizualizari

2 comments on “Comuniștii au agresat un istoric

  1. Vlad says:

    Asta este tot ceea ce pot ei, circ, batutul la tobe, si box prin parlament si iata vedem deja si ca in localuri, poate in curind o sa trebuiasca in general sa stam acasa ca sa nu fim atacati de aceste animale, ca altfel nu ii pot numi

  2. Igor says:

    Cum vreti voi altfel ce pot lua ei bun de la Muntean de exemplu, nimic in afara de cum sa bai cuiva la bot, ori sa ridici pumnul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *