Comisia Europeană a solicitat Consiliului de Miniștri al UE semnarea Acordului de Asociere cu Ucraina

ue2Comisia Europeană a solicitat Consiliului de Miniștri al Uniunii Europene mandatul pentru semnarea Acordului de Asociere cu Ucraina, care include dispoziția privind crearea Zonei de Comerţ Liber.

Solicitarea vine după ce, potrivit Comisiei Europene, Kievul a îndeplinit criteriile impuse de Uniunea Europeană, informează UNIMEDIA cu referire la agenția de presă Ria Novosti.

Uniunea Europeană a înaintat trei condiții de asociere cu Ucraina: conformarea procesului electoral cu standardele internaționale, eradicarea „justiției selective”, dar și realizarea reformelor social-economice cu politicile de integrare în UE.

„Comisia Europeană este de părere că semnarea acordului depinde de acțiuni decisive și progresul tangibil din partea autorităților ucrainene în toate domeniile menționate în concluziile Consiliului din decembrie 2012. Comisia împreună cu Serviciul European de Acțiune Externă (SEAE) va continua să monitorizeze progresele înregistrate de Ucraina,” se mai spune în documentul aprobat de Comisia Europeană.

Ucraina speră să semneze Acordul de Asociere cu UE, care include dispoziția privind crearea Zonei de Comerţ Liber, la summit-ul „Parteneriatului Estic” care va avea loc în noiembrie la Vilnius.

Share
2.891 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *