Comisia de la Veneţia se va expune asupra reformei Justiției

La sesiunea următoare, în perioada 21-22 martie, Comisia Europeană pentru democraţie prin drept (Comisia de la Veneţia), se va expune asupra reformelor în Republica Moldova, în domeniul justiţiei şi cel electoral. Despre aceasta a comunicat secretarul organizaţiei, Thomas Markert, la o întrevedere cu preşedintele Parlamentului, Igor Corman, avută în timpul vizitei de 3 zile a unei delegaţii a Comisiei la Chişinău, transmite IPN.

24478Anterior, preşedintele Parlamentului, Igor Corman, a transmis Comisiei de la Veneţia un proiect de lege privind modificarea sistemului electoral în Republica Moldova, în vederea introducerii votului mixt.  Comisia este solicitată să se expună şi asupra unui proiect de lege privind răspunderea disciplinară a judecătorilor.

„Nu există în lume un sistem electoral perfect, fiecare ţară îşi are propriul sistem. Noi ne dorim ca, în baza proiectului remis Comisiei de la Veneţia, care nu a fost înregistrat în Parlament, să avem discuţii şi cu membrii comisiei, pentru a se contura o poziţie care să ducă la îmbunătăţirea situaţiei, ţinând cont de standardele europene, democratice”, a subliniat preşedintele Parlamentului, la întrevederea cu delegaţia Comisiei de la Veneţia.

La Chişinău, membrii delegaţiei vor avea întrevederi cu mai mulţi reprezentanţi ai autorităţilor şi cu reprezentanţii societăţii civile. Vizita delegaţiei Comisiei de la Veneţia la Chişinău are loc în contextul reformelor iniţiate de autorităţi, inclusiv în domeniul justiţiei şi cel electoral.

Share
540 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *