Colectarea banilor în instituțiile de învățământ pentru Moș Crăciun este ilegală

Colectarea banilor în instituţiile de învăţământ din Chișinău pentru Moş Crăciun, este ilegală, susţin autorităţile municipale. Primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a venit cu alte propuneri în cadrul şedinţei primăriei, relatează Radio Moldova.

Problema a fost pusă în discuție după ce mai mulți părinții au început să scrie plângeri autorităților municipale la acest subiect.

„Ieri am primit mesaj de la o mămica care mi-a comunicat că pentru fiecare copil se cere câte 33 de lei. Și dacă calculăm 37 de copii a câte 12 grupe, au nu știu ce fel de Moș Crăciun trebuie să fie. În două ore face un salariu triplu cât noi toți adunați aici împreună. Și la propunerea părinților ca un bunel sau un tătic să fie, directorul refuză. Noi nu putem să interzicem sărbătoarea să se organizeze în grădinițe, dar eu vreau sărbătoare copiilor, nu educatorilor, dădacelor și directorilor. Sunt și actori care sunt gata să presteze servicii contra cost cu bon, având anumite creiterii de calitate”, a declarat primarul interimar al capitalei.

Share
583 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *