Cod Galben de inundații în toată Moldova

Meteorologii au emis Cod Galben de inundaţii pe întreg teritoriul ţării. Avertizarea este valabilă în perioada 3-7 iunie.

„În legătură cu informaţia Centrului Meteorologic privind căderea pe întreg teritoriul ţării a precipitaţiilor puternice, izolat foarte puternice, Centrul Hidrologic Avertizează despre creşterea locală a nivelului apei în râurile mici cu 0.5-1.0 metri, formarea scurgerilor intensive pe pante cu risc de subinundaţii locale”, menţionează Serviciul Hidrometeorologic de Stat.

Administraţia Publică Locală, agenţii economici, în subordinea cărora se află lacuri de acumulare, sunt avertizaţi să atragă atenţie la starea barajelor, podurilor căilor de evacuare a apei.

Precizăm că ploaia a făcut pagube în această noapte în capitală şi în mai multe localităţi din ţară, fiind nevoie de intervenţia salvatorilor pentru pomparea apelor. Tot din cauza vremeii, mai multe localităţi din ţară au rămas fără lumină. Meteorologii prognozează ploi cu descărcări electrice până la sfârşitul săptămânii.

Share
203 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *