Coaliția Pro-Europeană s-a consolidat și la nivel local

Liderii Coaliției Pro-Europene s-au întălnit azi în fața presei pentru a semna un acord cu privire la stabilirea coaliţiilor pro-europene la nivel local.  Scopul este de a asigura mai bună funcţionalitate a activităţilor guvernamentale.

Screenshot_3Liderii paridelor de la guvernare Vlad Filat, Marian Lupu și Ion Hadârcă au precizat că documentul va consolida forțele la nivel local și va îndemna colegii din regiuni pentru a susține parcursul european al țării.

Potrivit lui Vlad Filat, această acțiune este firească iar „interesul național al R. Moldova este integrarea europeană și trebuie să scoatem orice fel de boicot din partea comuniștilor sau altori forțe”, a menționat politicianul după ce a semnat actul comun.

“Astăzi ne-am propus să facem un pas în plus înainte pentru a consolida procesul decizional pentru asigurarea parcursului european”, a declarat Marian Lupu.

Liderul Partidului Liberal reformator, Ion Hadărcă a avut un mesaj pentru colegii din regiuni „Consolidarea forţelor pro europene la nivel local demonstrează capacitatea de conlucrare a coaliţiei”. Acest mesaj trebuie să-i îndemne să menţină capacitatea dialogului la nivel local pentru continuarea parcursului european a Republicii Moldova, a mai adăugat acesta.

La mijlocul lunii februarie, membrii coaliției de guvernare au lansat o campanie de promovare a integrării europene, care se desfăşoară în toate raioanele ţării.

Share
669 Vizualizari

2 comments on “Coaliția Pro-Europeană s-a consolidat și la nivel local

  1. Dima says:

    Aceasta a fost propunerea lui lupu inca din 2011, caci structurarea si reorganizarea este cheia succesului descoperita de PDM prin implimentarea strategiei la nivel de partid, dar acum vedem ca se va implimenta si la nivel de coalitie ce va conferi o superioritate neta fata de opozitia care manipuleaza si polemizeaza entru stagnarea cursului Pro European.

  2. Obama din MD says:

    Un nou Acrod inseamna no iregul ide lucru. Atunci cind exista reguli exisat si disciplina. Bine au facut Lupu si Filat ca au semnat acest document.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *